Schuifdeuren om ruimte te besparen

Hoewel de schuifdeur de vreemde eend is onder de binnendeuren wint ze alsmaar aan populariteit in de particuliere woningbouw. Voor een schuifdeur dient u doorgaans iets meer budget uit te trekken dan voor een gewone binnendeur. Toch zijn er heel wat redenen om voor dit systeem te opteren.

Plaatsbesparing is het eerste grote voordeel. U hoeft geen rekening te houden met de draaiopening.
Tegenwoordig is het ook een trendy manier om twee leefruimtes naargelang de wensen van het ogenblik in elkaar over te laten vloeien of juist van elkaar te scheiden zoals bijvoorbeeld de woon- en de eetkamer. De deur met schuifsysteem is meestal discreter dan een gewone deur, zeker als je het deurblad dezelfde kleur meegeeft als de wand. Dit is een groot pluspunt voor liefhebbers van een strak interieur. U kunt er natuurlijk ook net voor kiezen om de deur en qua kleur uit te laten springen en haar een andere kleur mee te geven.

Kiest u voor een binnenschuifdeur, bespaar dan niet op de kwaliteit ervan en van het technische systeem. Het is immers belangrijk dat ze zo vlot en geruisloos mogelijk open en dicht geschoven kan worden. De verschillende technische oplossingen van het schuifwandsysteem zijn legio. De eenvoudigste, maar minder esthetische manier is om de schuifwand voor de muur te laten doorschuiven over een rail die u netjes aan het plafond en de vloer bevestigt. Praktisch is wat anders aangezien er door de rails geen kasten tegen de muur geplaatst kunnen worden. Een mooi schilderijtje ophangen wordt ook onmogelijk. Dat probleem kunt u verhelpen door een dunnere voorzetwand te plaatsen. De rail wordt zo aan het zicht onttrokken, de deur schuift als het ware de muur in en u behoudt de visuele ruimte op de muur. Een nette oplossing als het ware. Bedenk echter dat een voorzetwand voor moeilijkheden kan zorgen bij een eventueel defect aan het schuifmechanisme.

Vergeet in ieder geval niet de aannemer tijdig te verwittigen van de plannen! Hij zal u beslist de beste raad meegeven.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven