Zelf glasfolie of raamfolie aanbrengen. Hoe begint u eraan?

Maak het raam eerst en vooral goed schoon. Op een vuil raam zal glasfolie niet zo goed kleven en u wilt tenslotte ook geen vuil dat zichtbaar tussen de raamfolie en het raam zelf zit. Dit oogt immers niet mooi en zorgt er bovendien voor dat er oneffenheden in de glasfolie kunnen voorkomen.

Let er ook op dat u het raam schoonmaakt met een doek die geen pluisjes achterlaat. Snij vervolgens de raamfolie op maat door 1 cm over te laten aan de randen. Maak dan met een plantenspuit het raam helemaal nat. Verwijder nu het schutvel van de folie. Hiervoor kunt u gerust plakband gebruiken, zo gaat het alvast wat makkelijker. Nu kunt u pas echt aan de slag met uw glasfolie. Maar let wel op dat u de raamfolie zo weinig mogelijk aanraakt aan de kleefzijde. Doet u dat toch, dan zullen er ongetwijfeld vingerafdrukken achterblijven op de folie.

Spuit nu ook de kleefzijde van de folie nat met de plantenspuit en plaats de raamfolie tegen het raam. Door met een spatel of een trekker het water tussen de glasfolie en het raam zelf van het midden naar het buiten te duwen, zal de folie zich automatisch vasthechten aan het raam. De overtollige folie kunt u makkelijk verwijderen met een scherp mesje en een liniaal.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven