Videofoon: de deurbel met een camera

Weet u liever wie aan de deur staat alvorens open te doen? Dan heeft u een videofoon nodig. Een videofoon is in essentie een deurbel met camera. Als iemand aanbelt, krijgt u op een schermpje te zien wie aan de deur staat en vervolgens kunt de deur elektronisch openen. Vooral in appartementsblokken wordt hier vaak gebruik van gemaakt, zodat men niet telkens helemaal naar beneden moet om iemand binnen te laten. Toch wordt een videofoon ook vaak bij particuliere huizen geïnstalleerd, omdat het de bewoners een verhoogd gevoel van veiligheid geeft.

De systemen zijn niet altijd voorzien van camera’s. In dat geval spreekt men van een parlofoon. Een videofoon installeren is relatief eenvoudig. U heeft 4 onderdelen nodig: een binnentoestel met een schermpje en een hoorn, een buitentoestel met een camera en een microfoon, een adapter en kabels. Als u kiest voor een draadloze deurbel, dan heeft u deze kabels zelfs niet nodig.

Ook aan het design van een videofoon wordt heel wat aandacht besteed. Uw voordeur is het visitekaartje van uw huis, dus veiligheid en stijl kunnen er perfect hand in hand gaan. U weet wie er voor de deur staat, en de bezoekers krijgen een trendy videofoon te zien.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven