Energie besparen tips

Energie besparen is makkelijk en kan door iedereen gedaan worden. Tegenwoordig wordt veel aandacht besteedt aan het besparen van energie, want we weten allemaal dat onze grote energie consumptie ook negatieve gevolgen heeft voor de vervuiling van de aarde en de globale opwarming die ermee gepaard gaat.

Hoe kan u nu uw energieverbruik gaan beperken? We verzamelden enkele tips die uw u al een flink stuk op weghelpen om energie te besparen.

Wist u dat u alleen al met het doven van rode stand by lampjes uw energieverbruik kan verlagen zodat uw jaarlijkse factuur tot €60 lager zal worden? De lampjes zie je bijna niet, maar omdat ze in bijna elk elektrisch toestel worden gebruikt zorgen ze toch voor een constant dagelijks verbruik waar u op jaarbasis toch heel wat energie kunt besparen.

Ook kan u makkelijk en goedkoop een aantal gloeilampen vervangen door spaarlampen, spaarlampen hebben een veel lager energie verbruik dan gewone gloeilampen, maar geven toch evenveel licht. Je hoeft dus niet te vrezen dat je minder zult zien, want dat zijn maar fabeltjes. Ook heb je tegenwoordig mooie design spaarlampen die je niet meer van de traditionele lampen of spots kunt onderscheiden. Een spaarlamp plaatsen kan op jaarbasis een energiebesparing van ongeveer €6 geven.

Uw diepvriezer ontdooien op regelmatige basis, dus een aantal keer per jaar geeft een betere werking van uw diepvriezer en zorgt ervoor dat u een besparing van €20 heeft op uw energie factuur.

Energie besparen zit dus in de kleine zaken en wanneer u een klein beetje oplet kan u met deze tips uw energieverbruik al flink gaan verminderen. Per gezin zijn dit kleine besparingen op het gebied van energieverbruik, maar wanneer iedereen meewerkt kunnen we makkelijk een heel pak minder energie gaan verspillen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven