Energieaudit

Wat is een energieaudit en hoe gaat dat nu in zijn werk?

Een energieaudit is een audit waarbij op korte tijd een compleet overzicht van uw energieverbruik en energiekosten in kaart gebracht wordt. Het is de bedoeling om via de energieaudit de pijnpunten van de woning te vinden en te verbeteren om het energieverbruik te verminderen en zo op energie te besparen (lees ook onze energie besparen tips).

Wanneer een energieadviseur langskomt bij je thuis, dan zal hij een aantal facetten van je huis grondig gaan onderzoeken. Bij een energieaudit worden volgende zaken indien ze voorkomen in je huis bekeken:
– Isolatie van de buitenmuren
– Verwarmingsinstallatie
– Elektriciteitsverbruik
– Warmwaterproductie
– Verlichting

Tijdens de energieaudit wordt ook je energiefactuur grondig bekeken, je rekening van gas, elektriciteit, water en stookolie houd je dus best bij de hand. De energieadviseur kan op die manier makkelijk zien waar de grootste kosten in jouw woning zitten en waarop je kunt besparen door een beter systeem te gaan gebruiken.

Wanneer je na de energieaudit dan effectief de nodige werken laat uitvoeren om te voldoen aan de opgelegde maatregelen, dan betaald de staat 40% van je factuur terug. Ook is het zo dat sommige netbeheerders energie effici├źnte maatregelen gaan aanmoedigen door premies te geven hiervoor.

De energieaudit geeft u dus snel een inzicht in het energieverbruik van uw woning en kan u de komende jaren toch een besparing in energie opleveren.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven