Eerste hulp bij verhuizingen: efficiënt en snel verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woning is vaak plezant en spannend, maar het blijft ook wel een lastige –en soms zenuwslopende- klus. Veel mensen staan erop om de verhuizingen volledig zelf te doen, of om hoogstens de hulp van vrienden en familie in te roepen. Ze denken dat een verhuisbedrijf met professionele verhuizers te duur is en dat ze bovendien alles wel zelf kunnen. Hoewel dat in sommige gevallen waar is, kunnen verhuizers toch een absolute meerwaarde betekenen. Ze zijn in staat om uw spullen veel sneller en veiliger te transporteren. En de prijs? Dat valt met gemiddeld 30 euro per verhuizer per uur al bij al nog mee.

Als u toch geen beroep wil doen op verhuizers, dan heeft u wel nog een verhuiswagen nodig. Ook dat wordt door verhuisfirma’s aangeboden. Verhuiswagens, die speciaal zijn ingericht om een verhuizing vlot te laten verlopen, zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hou wel rekening met het feit dat een rijbewijs B niet volstaat om grotere vrachtwagens te besturen.

De meeste mensen kiezen ervoor om eerst alles in verhuisdozen op te bergen en dan een verhuiswagen te huren om alles zo snel mogelijk te transporteren naar de nieuwe woonst. Als u zelf ook op het punt staat te verhuizen, maakt u dus best een afweging tussen de kost van de verhuizing en de veiligheid ervan. Als u kostbare meubels of apparaten te vervoeren hebt, roept u misschien best de hulp in van professionelen.

Verhuisbedrijf: professioneel verhuizen met een verhuisfirma

Staat u op het punt om te verhuizen, maar ziet u op tegen het zware sleurwerk? Zit u nu al met de handen in het haar als u denkt aan die loodzware sofa of die antieke kast vol delicaat en duur servies? Geen zin om alles in ontelbare verhuisdozen te moeten steken? Dan is het misschien tijd om een verhuisbedrijf te contacteren. Alleen zo bent u zeker van een snelle en veilige verhuizing van al uw kostbare spullen.

Een verhuisfirma kan een aantal diensten aanbieden waardoor u doorheen het hele verhuisproces op beide oren kan blijven slapen. Vooreerst zijn er natuurlijk de professionele verhuizers die perfect in staat zijn om al uw spullen in te laden zonder iets te beschadigen. Ze weten ook als geen ander hoe ze een vrachtwagen efficiënt kunnen volladen. Als u geen beroep wil doen op verhuizers, kan u bij een verhuisbedrijf ook gewoon een verhuiswagen huren. Deze voertuigen zijn speciaal ingericht voor verhuizen en zijn dus vaak een veel betere oplossing dan eigen bestelwagens of de voertuigen van vrienden en familie.

Ook voor het zwaardere werk kan u bij een verhuisfirma terecht: speciale liften en hijskranen hebben ze allemaal op voorraad. Bovendien is het bij sommige verhuisfirma’s mogelijk om een tijdelijk onderkomen voor uw meubels te huren. Zo staan u meubels veilig en droog al de verhuizing een vertraging zou oplopen.

Verhuizers: professionele hulp bij een zware klus

Verhuizen is altijd een vermoeiende klus. Vaak worden dan vrienden en familie opgetrommeld om een handje toe te steken bij al dat trek- en sleurwerk. Toch is dat niet altijd een goed idee. Voor de veilige verhuizing van meubels, elektrische apparaten en andere kostbare voorwerpen doet u best een beroep op professionele verhuizers.

Daar zijn enkele goede redenen voor. Professionele verhuizers zijn veel meer dan de gespierde kerels die uw meubels in- en uitladen. Zij weten ook perfect hoe ze uw spullen veilig kunnen verplaatsen en hoe ze alles best in de vrachtwagen plaatsen. Bovendien zijn ze in staat om elektrische apparaten veilig te verwijderen en beschikken ze over de nodig rijbewijzen om met grotere verhuiswagens te rijden. Dit alles zorgt ervoor dat verhuizen met professionele verhuizers een stuk sneller gaat en veiliger is.

Het nadeel is dat aan verhuispersoneel natuurlijk een prijskaartje vast hangt. Zo moet ook de verhuiswagen betaald worden als u niet zelf over een bestelwagen beschikt. Gemiddeld moet u rekenen op een 30-tal euro’s per verhuizer. U kan echter zelf ook al heel wat voorbereidend werk doen, zodat de verhuizers alleen nog moeten laden en lossen. U kan bijvoorbeeld al uw spullen al opbergen in verhuisdozen en dan pas een verhuisbedrijf bellen voor het zware werk.

Verhuisdozen voor een vlotte verhuis

Als men een tijdje ergens woont, is het soms verbazend om te zien hoeveel spullen iemand kan verzamelen in de loop der jaren. Boeken, kleren, schoenen, keukengerief, enz. Het loopt al snel op. Als u het allemaal bij elkaar legt, is het een heuse klus om alles gemakkelijk te verhuizen. En dan hebben we het nog niet eens over alle dingen die men op zolders stockeert en in kelders bewaart.

Degelijke verhuisdozen kunnen u helpen om vlot te verhuizen. Verhuisdozen moeten vooral stevig en handig in gebruik zijn. Verschillende producenten bieden een brede waaier aan dozen aan, die het verhuisproces aanzienlijk kunnen verlichten. U vindt er bovendien veel meer dan enkel dozen in verschillende vormen en maten. Ook noppenfolie, beschermhoezen en allerlei soorten tape kunnen ervoor zorgen dat uw spullen veilig vervoerd worden. Sommige producten van verhuisdozen bieden zelfs pakketten aan, zodat u meteen alle nodige dozen en toebehoren hebt.

Eens alles handig verpakt is in dozen, is het voor de verhuizers kinderspel om alles compact te stockeren in de verhuiswagen. Als u werkt met een verhuisbedrijf, hoeft u vaak niet eens zelf verhuisdozen in huis te halen. De verhuisfirma zorgt er dan zelf voor, zodat u op beide oren kunt slapen.

Een verhuiswagen huren: de financiële kant

Wie gaat verhuizen beseft al snel dat er veel praktische zaken over het hoofd kunnen worden gezien. We spreken over het aspect timing, maar ook over het totale financiële plaatje. Of u naar de andere kant van België verhuist, of enkele straten verder, u mag niets aan het toeval overlaten. Waar moet u op letten als u op zoek gaat naar een bedrijf dat doet in verhuur van verhuiswagens?

U kan een verhuisbedrijf inhuren om alles van A tot Z van u over te nemen, maar evengoed kan u zelf een verhuiswagen huren. Dergelijk huurtransport is zeker niet goedkoop. Voor een bescheiden model betaalt u al snel honderd euro per dag.

Maak duidelijke afspraken met de verhuurfirma. Wat bedraagt de waarborg van de verhuiswagen en wat zijn naast de huurprijs de bijkomende kosten?

Meestal vertrekt u bij het verhuurbedrijf met een volle tank en dient u de wagen weer tot de nok volgetankt terug te brengen. Dat is één punt.

Vergeet daarbij niet dat een goede verzekering onontbeerlijk is. Pech zit immers vaak in een klein hoekje. Over het algemeen is er een standaard diefstal- en schadeverzekering in de huurprijs inbegrepen, met een vooraf vastgelegde vrijstelling. Vraag ook duidelijk wat niet verzekerd is. Dit betreft doorgaans schade veroorzaakt aan de verhuiswagen berokkend door de lading. Nalatigheid door de bestuurder, schade aan uw eigen goederen en de bestuurder zelf vallen meestal buiten de verzekeringspolis. Een bijkomende verzekering is echt geen overbodige luxe.

Controleer de verhuiswagen bij ontvangst goed op schade. Ziet u iets dat niet helemaal in orde is, laat er dan een aantekening van maken zodat u achteraf niet verantwoordelijk kan worden gesteld.

Veranderen van woonplaats is altijd een beetje spannend, maar bij het verhuizen zelf kan helaas ook wat stress komen kijken. Hoe krijgen we alles verplaatst? Hoe zorgen we ervoor dat er niets beschadigd wordt tijdens het transport? Het zijn vragen waar veel mensen die verhuizen wakker van liggen. Soms wordt dan een vriend of familielid ingeschakeld die beschikt over een grote auto, een bestelwagen of een aanhangwagen. Toch is dit niet altijd een goede oplossing: spullen kunnen beschadigd worden en ook geleende voertuig kan gehavend uit de strijd komen.

Daarom wordt best uitgekeken naar een echte verhuiswagen. Dergelijke voertuigen zijn speciaal ingericht om meubels en andere kostbare stukken veilig te vervoeren. Professionele verhuizers weten bovendien als geen ander hoe ze uw inboedel systematisch kunnen verplaatsen en bovendien kunnen ze u helpen bij het losmaken en herinstalleren van bepaalde elektrische apparaten. Verhuiswagens kunnen meestal per uur gehuurd worden bij een verhuisbedrijf of een verhuurfirma. De kostprijs is afhankelijk van twee zaken: hoe lang u de verhuiswagen gebruikt en welk type wagen u huurt. Er bestaan namelijk relatief kleine bestelwagens, maar ook heuse vrachtwagen die speciaal zijn ingericht voor een verhuizingen. Hou hierbij wel rekening met het feit dat een rijbewijs B niet volstaat voor dit soort voertuigen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven