Wat is een schuldsaldoverzekering?

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Wat is een schuldsaldoverzekering?

Ben je onlangs een lening aangegaan of ben je dat van plan? Dan heb je vast al gehoord over de schuldsaldoverzekering. Wat is dat nu precies?

Een schuldsaldoverzekering dient om het overlijden van iemand te dekken die een krediet is aangegaan. Stel dat je met je partner een lening bent aangegaan en een van de twee komt te overlijden. Dan komt de rest van de schuld op de schouders van de overlevende te liggen. De lening is echter meestal berekend op twee inkomens. Dit zorgt ervoor dat het financieel heel moeilijk wordt om opeens de volledige lening alleen te dragen. Je kan daarom een schuldsaldoverzekering aangaan. De meeste kredietinstellingen eisen dit zelfs.

Er zijn verschillende manieren om een schuldsaldoverzekering aan te gaan. Je kan eigenlijk zelf kiezen hoeveel van het krediet je laat verzekeren. Als je bijvoorbeeld kiest voor allebei  50%, dan wil dit concreet zeggen dat bij een overlijden nog 50% moet worden betaald. Je bent dus enkel nog verantwoordelijk voor je eigen deel. Je kan dus ook kiezen voor allebei 100%. Dan hoef je niets meer af te lossen.  Je kan ook kiezen voor alles daartussen, zoals allebei 75% of bijvoorbeeld de ene 50% en de andere 100%. Alles is mogelijk. De meeste kredietinstellingen vragen een minimum verzekering van allebei  50%. Hoe hoger je het verzekerde krediet kiest, hoe hoger de premie uiteraard zal liggen. Het is dus belangrijk de voor- en nadelen af te wegen.

Categorie: Financieel

Verwante artikelen
Bouw het huis van uw dromen dankzij een woonkrediet
Bouw het huis van uw dromen dankzij een woonkrediet
Hypotheekrente: wees voorbereid
Hypotheekrente: wees voorbereid
De waarde van je woning of inboedel bepalen voor de woonverzekering
De waarde van je woning of inboedel bepalen voor de woonverzekering
Klein beschrijf: voorwaarden om in aanmerking te komen?
Klein beschrijf: voorwaarden om in aanmerking te komen?

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten