Wat is een schuldsaldoverzekering?

Ben je onlangs een lening aangegaan of ben je dat van plan? Dan heb je vast al gehoord over de schuldsaldoverzekering. Wat is dat nu precies?

Een schuldsaldoverzekering dient om het overlijden van iemand te dekken die een krediet is aangegaan. Stel dat je met je partner een lening bent aangegaan en een van de twee komt te overlijden. Dan komt de rest van de schuld op de schouders van de overlevende te liggen. De lening is echter meestal berekend op twee inkomens. Dit zorgt ervoor dat het financieel heel moeilijk wordt om opeens de volledige lening alleen te dragen. Je kan daarom een schuldsaldoverzekering aangaan. De meeste kredietinstellingen eisen dit zelfs.

Er zijn verschillende manieren om een schuldsaldoverzekering aan te gaan. Je kan eigenlijk zelf kiezen hoeveel van het krediet je laat verzekeren. Als je bijvoorbeeld kiest voor allebei  50%, dan wil dit concreet zeggen dat bij een overlijden nog 50% moet worden betaald. Je bent dus enkel nog verantwoordelijk voor je eigen deel. Je kan dus ook kiezen voor allebei 100%. Dan hoef je niets meer af te lossen.  Je kan ook kiezen voor alles daartussen, zoals allebei 75% of bijvoorbeeld de ene 50% en de andere 100%. Alles is mogelijk. De meeste kredietinstellingen vragen een minimum verzekering van allebei  50%. Hoe hoger je het verzekerde krediet kiest, hoe hoger de premie uiteraard zal liggen. Het is dus belangrijk de voor- en nadelen af te wegen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven