De troeven van houten poorten

Bij het kiezen van een garagepoort, tuinpoorten of andere poorten, twijfelen nogal wat mensen tussen houten poorten en metalen poorten. Om wat duidelijkheid te scheppen, zetten we de voordelen van houten poorten hier op een rijtje.

  • Hout is in de eerste plaats een recycleerbaar en ecologisch product. Het is een hernieuwbare grondstof die bovendien weinig energie vraagt om verwerkt te worden. De verwerking van hout vraagt zes keer minder energie dan beton en twintig keer minder dan staal.
  • Hout is een sterk materiaal. Dit natuurlijk deels afhankelijk van de gekozen houtsoort, maar de meeste hardhouten garanderen een grote duurzaamheid.
  • Hout is een materiaal dat heel gemakkelijk bewerkt kan worden. Voor houten poorten zijn er dus heel veel creatieve mogelijkheden, aangezien de grondstof die mogelijkheden biedt.
  • Hout is tenslotte ook een materiaal dat wordt geassocieerd met gezelligheid en klasse. Een metalen poort kan steriel en koud overkomen, terwijl houten poorten een zekere warmte uitstralen. Het belangrijkste is dat de poort past bij de stijl van uw tuin of gevel.
  • Het onderhouden van houten poorten valt al bij al goed mee. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is het bovendien zo dat ook metalen poorten onderhoud vragen.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven