Garagepoorten

Garagepoorten bestaan in duizenden soorten, maten, motieven en afmetingen. En dat moet ook, want ieder huis heeft zijn eigen karakter en daarom is de keuze van de garagepoort dan ook zo belangrijk, het uiterlijk van de garagepoort moet de rest van het huis aanvullen.

Automatische garagepoorten

Tegenwoordig zijn er al veel garagepoorten op de markt die volledig automatisch bediend kunnen worden. Wanneer je dan thuis komt kan je gewoon met de afstandsbediening in je wagen de garagepoort openen. Je hoeft dus niet meer door de koude te lopen en ook heb je minder kans dat inbrekers de poort openbreken. En je garagepoort kan je ook nog op andere manieren openen, zo kan het ook met een codeklavier, een sleutel en er zijn zelfs al garagepoorten die met een kaartlezer werken.

De automatische garagepoorten zijn meestal wel wat moeilijker te installeren dan de manuele garagepoorten. Het is altijd nodig om extra bekabeling te voorzien, bij verbouwingen gebeurd het vaak dat er een automatische garagepoort wordt geïnstalleerd. Er moet hier dan zeker rekening mee gehouden worden, maar meestal staat de elektriciteitskast toch in de garage, dus dan is het probleem niet zo groot. Je moet er ook telkens goed op letten dat er voldoende ruimte is om het automatische systeem van de garagepoort te installeren. Er zal een elektrische motor geïnstalleerd worden bovenaan de poort die dan verbonden word aan een ontvanger. Wanneer die signaal krijgt zal de poort automatisch openen.

Veiligheid garagepoorten

Wanneer je gaat kijken naar garagepoorten moet je er rekening mee houden dat deze aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen. Er is hiervoor een Belgische norm die bepaald wat wel en niet mag bij een garagepoort om de veiligheid ervan te garanderen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen uitstekende delen aan de garagepoort zijn. Verder moeten de spiraalveren die gebruikt worden hele dunne windingen hebben, op die manier kan je er je vingers niet tussen steken. Bij automatische garagepoorten moet er zeker een blokkeersysteem opzitten. Dit systeem zorgt ervoor dat wanneer de poort gehinderd wordt, deze stopt met werken.

Soorten garagepoorten

Kantelpoorten

Dit type van garagepoorten heeft de laagste kostprijs. De poorten bestaan uit één grote staal plaat die met behulp van een verticale spiraalveer kan open getrokken worden. Je kan dan nog uit twee soorten kiezen, namelijk een kantelpoort die een stuk buiten je gevel hangt, dit geeft wat ruimte winst in de garage, of anderzijds een kantelpoort die volledig in de garageruimte verdwijnt. Kantelpoorten zijn iets gemakkelijker te forceren door inbrekers, dus je voorziet best extra maatregelen hiervoor zoals een optilbeveiliging.

Sectionaalpoorten

Sectionaalpoorten zijn poorten die uit verschillende horizontale panelen bestaan. Deze panelen scharnieren onderling met elkaar en schuiven in een rail naar binnen in de woning. De rail wordt meestal langs het plafond geïnstalleerd. Je bent hier dus wel wat ruimte mee kwijt in je garage, en als je bovendien nog eens een elektrische motor wil installeren moet je er toch al bij het bouwen van je woning rekening mee houden.

Er zijn dus zeker voldoende mogelijkheden bij de garagepoorten, kies een goeie garagepoort want deze valt zeker op als mensen naar je woning of garage kijken.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven