Betonnen trap: steeds populairder

Betonnen trappen, ze duiken steeds vaker op. Net als gepolierde betonvloeren werden ze oorspronkelijk enkel gebruikt in industriële omgevingen. Maar dat is veranderd. De betonnen trap is ontdekt door ontwerpers en architecten. De egale en minimalistische uitstraling van een betonnen trap sluit immers naadloos aan op moderne bouw- en interieurstijlen.

U zou het misschien niet vermoeden, maar betonnen trappen laten heel wat vrijheid toe. Verschillende modellen en ontwerpen zijn mogelijk. Niet enkel rechte trappen, maar ook draaitrappen, verdreven trappen en trappen met verloop kunnen met beton worden aangemaakt. Daarnaast is het ook zo dat beton enkele onmiskenbare voordelen te bieden heeft.

Ten eerste is het zo dat een betonnen trap enorm stabiel en duurzaam is. Met een betonnen trap kunt u zonder twijfel jaren verder. Daarnaast is een betonnen trap ook vuurbestendig, wat natuurlijk een groot verschil maakt naar veiligheid toe. En tenslotte levert een betonnen trap ook een stuk minder geluidsoverlast op. Handig in een huis vol spelende en rennende kinderen.

Betonnen trappen worden het best door specialisten ter plaatste bekist en gegoten. Zo bent u zeker van degelijk maatwerk. Zelf beton maken is op zich niet moeilijk, maar om een optimale afwerking van een betonnen trap  te bekomen, wordt toch best een specialist geraadpleegd.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven