Binnendeuren: de toegang tot uw persoonlijke stijl

De sfeer en uitstraling van uw woning wordt voor een groot deel bepaald door de binnendeuren. Daarom is het ook belangrijk om de juiste keuze te maken. Alleen is die keuze zo groot. Is kiezen altijd verliezen? Hieronder leest u wat meer over binnendeuren, de soorten en de meest voorkomende toepassingen.

Een eerste opdeling kunnen we maken aan de hand van het kozijn. Voor de leken: het kozijn is de omlijsting van steen, hout of ijzer met twee lijsten en een onder- of bovendorpel. De meeste binnendeuren zijn stompe deuren. Dit zijn waarschijnlijk de deuren die u zich nu voorstelt. Ze vallen in het kozijn en hangen aan normale scharnieren.

Opdekdeuren, daarentegen, hangen voor een deel over het kozijn. Ze hangen op een andere manier vast aan de scharnieren. In vaktaal spreekt men dan over paumellescharnieren. Dit soort deuren houdt de tocht veel beter buiten.

Het gebruikte materiaal voor uw binnendeuren bepaalt het meest uw interieurstijl. Houten deuren zijn nog altijd heel populair. U vindt ze dan ook nog altijd in talloze soorten: massieve deuren, verfdeuren, fineerdeuren, designdeuren enzovoort.

Uw interieur is toch net dat tikkeltje te modern voor klassieke houten deuren? Tegenwoordig zijn glazen of zelfs metalen binnendeuren ook helemaal in. Glazen deuren laten erg veel licht binnen, en om de stijl helemaal áf te maken kan u ze zelfs laten zandstralen. Een leuk motiefje, stijlvolle letters of zelfs een logo is mogelijk. Metalen deuren, op hun beurt, zijn stevig, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vochtige ruimtes. Koel, ietwat futuristisch, maar erg elegant.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven