Cottage stijl

Cottage stijl is een stijl zonder regels. Er staat nergens bepaald hoe alles er qua inrichting in de woning moet uitzien. Hierdoor maakt het de inrichting niet gemakkelijker, maar wel heel wat persoonlijker en goedkoper.

Er zijn echter wel een paar richtlijnen die kunnen helpen bij het inrichten van je huis naar de cottage stijl.

Wanneer u voor een kleur kiest, dan kiest u wit ofwel neemt u pastelkleuren. Elk kleur is infeite goed in de cottage stijl, maar je richten op bepaalde kleuren kan je helpen om een bepaald thema te kiezen. In de typische Engelse landhuis cottage overheersen vooral roze en groene kleuren volzet met bloemmotieven. De rustieke stijl is donkerder, hier ziet men veel hout en boskleuren in terugkomen, groen roest en goudkleur worden hier dan ook vaak gebruikt.
Een kale vloer van hout of parket past perfect in de cottage stijl, de vloer mag wel geverfd zijn, maar dit is zeker geen vereiste. Wanneer u ervoor kiest om de vloer te verven dan mag het zeker niet te strak over komen. Eventueel kan u tapijten op de vloer leggen die zullen zeker de gezelligheid bevorderen.

De zetels zijn gevuld met dikke kussens die zeer comfortabel zitten. Ze zijn vaak voorzien van bloemmotieven, of eventueel gewone printmotieven. Ook de gordijnen kunnen van dezelfde motieven voorzien zijn.

De muren mogen ook met een bepaald motief behangen zijn, maar evengoed kunnen ze in pastelkleuren geverfd zijn.

Een ander kenmerk van de cottage stijl is zeker de vele prulletjes die overal staan, klokken, beelden, vaasjes, kaarsen, noem maar op. Allemaal spulletjes die heel weinig kosten of die je nog op de zolder gevonden hebt, maar die zeker je cottage stijl vervolledigen.

Probeer zeker je eigen cottage stijl te vormen omdat je een gezellige inrichting wil die je eigen persoonlijkheid uitstraalt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven