Het voordeel van inbouwkasten

Wanneer je aan het bouwen bent, loont het de moeite om inbouwkasten te overwegen. Natuurlijk zijn inbouwkasten niet geschikt voor elke ruimte, maar een heleboel toepassingen lenen er zich perfect voor. In de eerste plaats kun je denken aan alle kasten die een volledige of bijna volledige muur bestrijken. Deze kasten zal je niet snel verzetten of vervangen en kunnen dus net zo goed ingebouwd worden. Bovendien wil dat niet zeggen dat ze niet veranderd kunnen worden van uitzicht wanneer je ze beu bent. Met een eenvoudige verandering van de deuren die erin staan, zien ze er helemaal anders uit. Bovendien bieden inbouwkasten ook een ruime keuze aan variatie. Je vindt er draaideuren en schuifdeuren voor en alle kleuren zijn mogelijk, net als de meeste materialen. En het grootste voordeel van inbouwkasten: ze zijn heel wat goedkoper dan gewone kasten en ze passen perfect.

De meest voorde hand liggende plaats om een inbouwkast te installeren is de slaapkamer. Een kledingkast is bij voorkeur groot, wordt zelden van plaats veranderd en moet zo min mogelijk plek innemen. Bovendien heeft iedereen ze nodig. Hiervoor is een inbouwkast de perfecte keuze. Je kan ze over de volledige lengte van een muur laten lopen, voorzien van handige schuifdeuren en perfect in de rest van het interieur laten passen. Bovendien zal het heel wat minder duur zijn om deuren aan te passen wanneer je een nieuw bed kiest, dan om een volledig nieuwe kast aan te schaffen. En voor deze deuren is een zeer uitgebreide keuze te vinden. Inbouwkasten beperken je op geen enkele manier waar het interieurkeuzes betreft.

Naast de slaapkamer kunnen inbouwkasten ook perfect in de living geïntegreerd worden. Hier gaat het voornamelijk over grote kasten die een volledige muur innemen. Wanneer je hiervoor inbouwkasten kiest, is het belangrijk goed na te denken over de grootte en plaats van deze kast. Net zoals in de slaapkamer kan je het uitzicht makkelijk veranderen met nieuwe deuren, maar de vorm en grootte blijven natuurlijk wel vast. Het voordeel is ook hier weer de prijs, maar ook het gemak waarmee je voldoende kastruimte kunt creëren in je living. En dit is essentieel wanneer je je living ordelijk wilt houden.

Een derde plaats waar inbouwkasten vaak gebruikt worden, is de badkamer. Zeker wanneer deze wat kleiner is en er niet veel ruimte is voor kasten, zijn inbouwkasten ideaal. Doordat ze rechtstreeks aangepast zijn aan de ruimte nemen ze heel wat minder plaats in dan gewone kasten. En ze zijn net zo groot als je ze zelf wilt maken. Wastafels kunnen makkelijk in de inbouwkast geplaatst worden en ook het bad of de douche vormen al snel één coherent geheel met de inbouwkasten.

Natuurlijk zijn er altijd ruimtes in je huis waar inbouwkasten minder geschikt zijn. Hierbij kun je denken aan alle kleinere kasten die je misschien eens wilt verzetten of vervangen door kasten in een geheel andere stijl. Ook alle kasten die niet verankerd zijn aan een muur kunnen niet vervangen worden door inbouwkasten. Nachtkastjes lenen zich natuurlijk ook niet voor een inbouwsysteem.

De ideale setting voor een huis is dus een combinatie van beiden. Deels inbouwkasten op die plaatsen waar ze nuttig zijn en behoorlijke besparingen in zowel geld als ruimte zullen opleveren. En deels gewone kasten voor al die ruimtes waar inbouwkasten niet zo’n evidentie zijn. Of kasten waar je gewoon liever dat ene leuke kastje zet dat je recentelijk had gezien en echt helemaal je smaak is.  Een huis dat beiden kasten combineert zal een moderne uitstraling kennen en je de ruimte laten om geld uit te geven aan andere decoratieve elementen gezien er heel wat minder aan de kasten gespendeerd zal worden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven