Stationsklokken in de woonkamer

Op zoek naar een originele klok die uw interieur de finishing touch kan geven? Dan zijn stationsklokken misschien iets voor jou. Stationsklokken zijn een heel specifieke uitvoering van analoge klokken. Je ziet ze in stationshallen, maar ook in perrons. Steeds meer mensen kopen dit soort klokken om hun woonkamer een originele toets te geven. Overweeg jij het ook en wil je zeker zijn dat je een stationsklok aanschaft? Je herkent ze aan deze kenmerken:

  • Stationsklokken zijn vaak heel robuust en relatief groot. Logisch ook: ze moeten erg zichtbaar zijn voor reizigers.
  • Ze hebben een witte achtergrond, die al dan niet verlicht wordt.
  • Ze zijn voorzien van een uurwijzer, een minuutwijzer en eventueel ook een secondewijzer. Kenmerkend voor stationsklokken is dat de secondewijzer niet tikt, maar gestaag rond gaat.
  • Echte stationsklokken bevatten geen cijfers. Ze bevatten grote zwarte strepen voor elke vijf minuten en kleinere streepjes voor de daar tussenliggende minuten. Vandaag worden echter ook stationsklokken met cijfers verkocht.
  • Sommige stationsklokken zijn in staat om zichzelf aan te passen aan winter- en zomeruur.
  • Bekende merken onder de stationsklokken zijn Karlsson en Nextime. Het zijn echter niet de enige merken en wie weet kunt u een origineel model op de kop tikken?

Hou deze kenmerken in het achterhoofd. Zo vind je de stationsklok die een uitzonderlijke uistraling zal geven aan jouw inrichting!

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven