Wengé

Wengé is een duurzame Afrikaanse houtsoort. Dit type hout maakt meer en meer furore, vooral in de sector van vloeren (parket dus) en meubelen. De kleur is melkchocolade bruin, met mooie vlammen en een rechte draad. Dit houttype klinkt exotisch en ís het ook: de oorsprong ligt in Midden- en West-Afrika: Congo, Gabon en de regio daarrond.

U zal waarschijnlijk al het meest gehoord hebben van wengé vloeren, deuren en meubelen, maar ook als gevelbekleding of als constructiehout is deze houtsoort erg geliefd. Ook buitenschrijnwerk (ramen en deuren) zijn vaak gemaakt van wengé.
Dit hout is vooral kenmerkend voor z’n duurzaamheid. Andere voordelen: er is geen gevaar voor vervormingen (vandaar de populaire toepassing parket) en het hout is ijzersterk.

Alleen bij buitengebruik is het opletten geblazen: het verbleekt nogal snel onder invloed van licht. Daarom is het best om een poriënvuller te gebruiken voor u het hout definitief afwerkt. Om de levensduur te verlengen kan u opteren voor extra pigment. Binnen in huis zal het hout uiteraard minder snel verkleuren. Toch is hier ook een vernis met UV-filter aangewezen. Op die manier doet u de belangrijkste karaktereigenschap van het hout wengé alle eer aan.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven