Zelf rolgordijnen plaatsen

Rolgordijnen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar en geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Een rolgordijn is eigenlijk niet meer dan een aluminium as, waarrond een doek is gewikkeld. Je kan rolgordijnen kant-en-klaar kopen en zelf op maat maken. Dat laatste is na het lezen van deze klus een koud kunstje.
Wat heeft u nodig?

  • Rolgordijnen
  • Rolmeter
  • Ijzerzaag
  • Boormachine
  • Rubberen hamer

Meet eerst de breedte van het raamkozijn met een rolmeter alvorens het rolgordijn te kiezen. U wilt tenslotte niet met een rolgordijn thuiskomen dat te klein of te groot is en zo de flair van uw interieur wegneemt. Wilt u dat het rolgordijn aan beide kanten van het kozijn een beetje uitsteekt? Hou hier dan rekening mee tijdens het opmeten.
Koop indien mogelijk een rolgordijn dat perfect overeenkomt met de afmetingen die u verzamelde. Lukt dit niet, kies dan voor een rolgordijn dat iets groter is. De aluminium as van het rolgordijn kunt u zonder veel moeite en met een ijzerzaag inkorten.
U kunt ook opteren voor zonwerende rolgordijnen. Zo houdt u het zonnetje buiten wanneer het iets te fel gaat schijnen naar uw wens.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven