Isolatiechape: isoleren begint onderaan

isolatiechape

Iedereen heeft wel eens moeten slikken bij het openen van een energiefactuur. Met goede isolatie kan men het bedrag op die factuur al een heel stuk naar beneden halen. En bovendien pikt ook het milieu zo een graantje mee. Er bestaan verschillende manieren om uw woning goed te isoleren, en één daarvan is de isolatiechape.

Een isolatiechape zorgt voor isolatie van de vloer. Aangezien ongeveer 30% van alle warmte in uw woning langs de vloer ontsnapt, is dit zeker geen overbodige investering. Een isolatiechape wordt gelegd door gespecialiseerde firma’s die isolerende mortel of cement gebruiken. Hiervoor bestaan verschillende samenstellingen, dus laat u zeker goed informeren over de mogelijkheden. Een juiste samenstelling van mortel of cement is immers van cruciaal belang voor het al dan niet slagen van de isolatie. Verschillende firma’s werken vaak met een verschillende mix, die ze ter plaatse komen maken en overpompen.

Zaken om op te letten zijn de aanhechting met de ondergrond, de naadloosheid van de chape en de milieuvriendelijkheid van het gebruikte materiaal. Als u niet enkel thermische isolatie nastreeft, maar ook een geluidsdempende chape wil, wees dan zeker dat de chape van uw vakman dit kan garanderen. Zo heeft u achteraf geen spijt van uw keuze.

Berichten gemaakt 389

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven