Pur isolatie: isoleren met schuim

Pur isolatie of polyurethaan isolatie is een soort isolatiemateriaal dat bekomen wordt door twee componenten gecombineerd op te spuiten. Het resultaat is pur schuim, een zeer efficiënt isolatiemateriaal.

Pur isolatie heeft verschillende voordelen. Het schuim vult gemakkelijk de kleinste hoekjes en spleetjes en zorgt voor een naadloze afwerking. Met andere isolatiematerialen zoals platen of matten is dit niet het geval, waardoor kieren toch mogelijk blijven. Ook de snelheid waarmee pur isolatie wordt aangebracht is opmerkelijk: het opgespoten schuim hoeft namelijk slechts twee à drie minuten te drogen. Bovendien is pur schuim een stuk veiliger dan andere isolatiematerialen. Het pur schuim bevat immers geen irriterende vezels of toxische elementen, die allergieën of irritaties van de huid kunnen veroorzaken.

Deze vorm van isolatie werd oorspronkelijk gebruikt om vloeren te isoleren, maar steeds vaker worden er ook daken en muren mee geïsoleerd. Logisch ook, als u alle voordelen van pur schuim in rekenschap neemt. Maar toch is het ook opletten geblazen: pur isolatie die slecht werd aangebracht kan gemakkelijk loskomen. Zo mag pur schuim nooit worden aangebracht op een vochtige of stoffige vloer. Met pur isolatie kan heel wat mislopen, maar met de nodige vakkennis bekomt u wel een uitstekende isolatie. Als u dus pur isolatie overweegt, zorg er dan voor dat u een installateur met kennis van zaken in huis haalt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven