Een kelder metselen, een goed idee?

U bent van plan een nieuwe woning te bouwen? U denkt na over het plaatsen van een kelder? We zetten voor u even een aantal zaken op een rijtje.

Bekijk of uw kelder ook zal fungeren als fundering voor uw woning. Afhankelijk daarvan kan u bekijken welk soort kelder u zal plaatsen.

Als u een kelder gaat plaatsen dan kan u de kelder gaan metselen met betonblokken of bakstenen.  Naast het metselen van kelders, kunnen kelders ook gebouwd worden met gewapend beton. Er wordt dan eerst een houten bekisting geplaatst. Hiertussen wordt dan het gewapend beton gegoten. Tenslotte kan u ook nog altijd kiezen voor een prefab kelder. De kelder wordt dan reeds gemaakt in de fabriek en wordt ter plaatse gemonteerd. Een goed idee als u denkt aan een kleine kelder die niet dient als fundering.

De grootste vijand van een kelder is vocht. Let er op de wanden zeker te behandelen tegen vochtwater. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de muren kunnen waterdicht gemaakt worden. Een kelder gebouwd met gewapend beton is beter bestand tegen vocht.

Een groot voordeel van een kelder is dat alle leidingen en elektrische bedradingen tegen het plafond van de kelder kunnen weggestoken worden. Als de leidingen of bedradingen moeten vervangen of aangepast worden, kan je er dan gemakkelijk bij.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven