Dampkappen kopen? De 5 elementen van een goede dampkap

Bent u aan een nieuwe dampkap toe? Dan kan het handig zijn om te weten waar u zoal op moet letten. Dampkappen bestaan immers in de meest uiteenlopende stijlen, vormen en maten. Daarom sommen we hier 5 elementen van een goede dampkap op.

  • Aangezien dampkappen doorgaans veel plaats innemen in de keuken, gaat u best op zoek naar een wasemkap die niet vloekt met de rest van uw interieur. Hoewel een dampkap vooral een praktisch instrument is, wil het oog ten slotte ook wat.
  • 80% van alle klachten omtrent dampkappen worden veroorzaakt door een foute installatie. Ga dus niet enkel op zoek naar een degelijke dampkap, maar ook naar een degelijke installateur. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.
  • Besteed veel aandacht aan de capaciteit van de afzuiging van uw dampkap. Als uw dampkap niet voldoet aan de omstandigheden in uw keuken, moet het voortdurend op volle toeren draaien, wat natuurlijk voor geluidsoverlast zorgt. Zorg er ook voor dat de afvoerbuizen van de dampkap goed gekozen zijn.
  • Kies voor een dampkap met permanente filters, die gemakkelijk gereinigd kunnen worden. Vervangbare filters worden steeds minder gebruikt. Niet toevallig: ze zijn een pak duurder en sparen het milieu niet.
  • Het lijkt misschien een detail, maar vergeet niet te letten op de kwaliteit van de verlichting in de dampkap.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven