De ideale hoogte voor de keuken

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
De ideale hoogte voor de keuken

De ideale hoogte van de keuken is voor elke gebruiker anders. Alleen al om die reden zal een keuken in het gezin nooit voor iedereen ideaal zijn, behalve wanneer alle gezinsleden even groot zijn, en wordt ze bij voorkeur afgestemd op de grootste gebruiker. Bovendien is de ideale hoogte ook afhankelijk van de handeling die uitgevoerd worden en dient er dus een verschil te bestaan tussen het gedeelte waar gekookt wordt en het gedeelte waar afgewassen wordt.

Om de ideale hoogte te bepalen voor de keuken, kan men gebruik maken van enkele simpele rekenregeltjes. Zo dient het afwasgedeelte zich bij voorkeur zo’n vijf centimeter on de ellebooghoogte te bevinden. De kookplaten dienen nog eens vijf tot tien centimeter lager te staan omdat onze handen tijdens het koken bij voorkeur wat hoger zitten dan bij afwassen. Het mag duidelijk zijn dat de standaardhoogte van negentig centimeter die vroeger gehanteerd werd bij het maken van keukens voor de meeste mensen te hoog of te laag zal zijn. Indien deze hoogte over de hele oppervlakte van de keuken is doorgetrokken, is er in ieder geval al minstens één deel dat niet op de correcte hoogte staat.

Tegenwoordig zijn er gelukkig tal van aanbieders van keukens op maat, waarbij hoogte van de verschillende onderdelen van de keuken bepaald kan worden door de koper aangepast aan zijn eigen lengte.

Categorie: Keuken

Verwante artikelen
Inductiekookplaat: hoogkwalitatief en energiezuinig
Inductiekookplaat: hoogkwalitatief en energiezuinig
Landelijke keuken stijl
Landelijke keuken stijl
Ergonomie in de keuken
Ergonomie in de keuken
Moderne keuken stijl
Moderne keuken stijl

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten