De ideale hoogte voor de keuken

De ideale hoogte van de keuken is voor elke gebruiker anders. Alleen al om die reden zal een keuken in het gezin nooit voor iedereen ideaal zijn, behalve wanneer alle gezinsleden even groot zijn, en wordt ze bij voorkeur afgestemd op de grootste gebruiker. Bovendien is de ideale hoogte ook afhankelijk van de handeling die uitgevoerd worden en dient er dus een verschil te bestaan tussen het gedeelte waar gekookt wordt en het gedeelte waar afgewassen wordt.

Om de ideale hoogte te bepalen voor de keuken, kan men gebruik maken van enkele simpele rekenregeltjes. Zo dient het afwasgedeelte zich bij voorkeur zo’n vijf centimeter on de ellebooghoogte te bevinden. De kookplaten dienen nog eens vijf tot tien centimeter lager te staan omdat onze handen tijdens het koken bij voorkeur wat hoger zitten dan bij afwassen. Het mag duidelijk zijn dat de standaardhoogte van negentig centimeter die vroeger gehanteerd werd bij het maken van keukens voor de meeste mensen te hoog of te laag zal zijn. Indien deze hoogte over de hele oppervlakte van de keuken is doorgetrokken, is er in ieder geval al minstens één deel dat niet op de correcte hoogte staat.

Tegenwoordig zijn er gelukkig tal van aanbieders van keukens op maat, waarbij hoogte van de verschillende onderdelen van de keuken bepaald kan worden door de koper aangepast aan zijn eigen lengte.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven