De keuken als leefruimte

Steeds meer maakt de keuken deel uit van ons dagelijks leven. Waar ze vroeger een plek was waar enkel gekookt en afgewassen werd, is de keuken vandaag steeds meer een verlengde van onze leefruimte. De keuken anno 2011 is voorzien op elk aspect waaraan een leefruimte dient te voldoen. Er is plaats voor een babbel, je kan er mensen ontvangen, de kinderen kunnen er spelen, knutselen of huiswerk maken en dit zonder het kook- en afwasgemak in het gedrang te brengen.

Een gevolg hiervan is de opmars van de open keuken. De keuken maakt deel uit van de leefruimte en is hier als het ware in geïntegreerd. Je loopt van de keuken naar de zitkamer zonder deuren te openen en staat dus in verbinding met de rest van het huishouden.

Gezinnen met kleine kinderen zullen hier een ideale oplossing in vinden wanneer zij willen koken en tegelijk een oogje in het zeil houden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een gesloten keuken die toch alle elementen bevat van een leefruimte en waar het aangenaam toeven is.
Een laatste optie is een combinatie van beiden waarbij de keuken wel zicht geeft op de rest van het huis, maar toch een vorm van afsluiting kent. Hierbij komen we vooral glazen wanden tegen, doorgeefluiken en keukens waarbij kasten of werkblokken dienst doen als afscheiding.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven