Inductiekookplaat: hoogkwalitatief en energiezuinig

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Inductiekookplaat: hoogkwalitatief en energiezuinig

U zoekt informatie over inductiekookplaten, en gelijk hebt u. Maar u bent natuurlijk niet de eerste: meer en meer mensen gaan op zoek naar zo’n handige kookplaat, want die brengt enkele onmiskenbare voordelen met zich mee. Voor we die even opsommen, geven we u nog even de belangrijkste ‘nadelen’ mee, zodat u een weloverwogen keuze kan maken. Eén: een inductiekookplaat is vrij duur. Als u voor kwaliteit gaat, liggen de prijzen van de verschillende aanbieders van kookplaten niet zo heel erg uit elkaar. U zal dus even in de buidel moeten tasten. Twee: voor een inductieplaat hebt u aangepaste pannen en potten nodig, in roestvrij staal. De regel is: pannen en potten moeten magnetisch zijn (u kan dit makkelijk met een magneetje testen).

Maar op lange termijn hebben inductiekookplaten enkel maar voordelen. Een kwalitatieve plaat gaat lang mee, dus na de initiële aankoopkost zit u gebeiteld. Bovendien zijn deze platen erg energiezuinig, want ze geven enkel warmte af als de kom of pan op het vuur staat. Zodra die van het vuur gehaald wordt, stopt het verwarmen. Andere voordelen: de snelle opwarm- en afkoeltijd, de snelle bereidingstijden, makkelijke bedieningstoetsen en, natuurlijk, het eenvoudige onderhoud.

Categorie: Keuken

Verwante artikelen
Zorg voor de afvoerbuizen van uw dampkap
Zorg voor de afvoerbuizen van uw dampkap
Keuken verlichting
Keuken verlichting
Voor en nadelen van een granieten keukenblad
Voor en nadelen van een granieten keukenblad
Amerikaanse koelkast
Amerikaanse koelkast

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten