Kookplaat gezocht? Ontdek uw plaat en kook erop los!

Wie aan de inrichting van zijn keuken is toegekomen, moet vaak even stilstaan bij de keuze voor een bepaald fornuis. Kiest u voor een gasvuur of voor een kookplaat? En als u dan kiest voor een plaat, welke past dan het best bij uw woning en uw persoonlijke noden? Ontdek hier de verschillende kookplaten en kook er binnenkort op los in uw splinternieuwe keuken!

  • Elektrische kookplaten gaan al erg lang mee. Ze zijn vaak een stuk goedkoper om te laten installeren,  maar toch hebben ze ook enkele onmiskenbare nadelen. Zo verbruiken ze erg veel energie en laat hun rendement nog steeds te wensen over. Ook koken is een stuk moeilijker omdat de platen traag opwarmen en ook traag afkoelen.
  • Keramische kookplaten hebben een groot stuk van de markt van de elektrische kookplaten afgesnoept. Ze zijn een pak energiezuiniger en bovendien zijn ze ook gebruiksvriendelijker. Een keramische kookplaat is gemaakt van vitro-keramisch glas en is volledig plat. Cirkels van verschillende grootte geven aan waar de hitte-elementen zitten. Voor mensen met weinig kracht in de armen is het platte oppervlak erg handig, al moet toch nog steeds opgepast worden voor krassen.
  • Inductie kookplaten zijn de laatste tijd erg in opmars. Oorspronkelijk werden dit soort platen enkel gebruikt in professionele keukens, maar door een dalende prijs duiken ze ook steeds vaker bij particulieren op. Een inductie kookplaat werkt op basis van draaiende elektromagnetische spoelen, die ervoor zorgen dat de bodem van potten en pannen erg snel opwarmt. In principe is de techniek erg vergelijkbaar met een microgolfoven. Door de snelle werking is dit soort kookplaten enorm energievriendelijk en dus ook milieuvriendelijk. Dit bepaalt ook een groot stuk van hun populariteit.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven