Open keuken: voor- en nadelen

Het kiezen voor een nieuwe keuken is sowieso al niet gemakkelijk, maar veel mensen staan vooral lang stil bij de vraag of ze een open keuken of een gesloten keuken willen. Beide keukens hebben immers hun eigen specifieke voor- en nadelen.

Het voornaamste argument om voor een open keuken te kiezen is het sociale aspect. Degene die bezig is in de keuken wordt namelijk veel meer betrokken bij wat er in de woonkamer gebeurt. Kinderen kunnen ook gemakkelijk in het oog worden gehouden en als er gasten op bezoek zijn, hoeft de kok van de avond zich niet af te zonderen van de feeststemming.

Toch zijn er ook belangrijke nadelen. Zo verspreiden de geuren uit de keuken zich over het hele huis en kan het tot onwenselijke vochtontwikkeling in de woonkamer komen. Bovendien is het ook zo dat er heel wat lawaai uit de keuken komt, wat activiteiten in de woonkamer kan verstoren. Hoewel kinderen vanuit een open keuken gemakkelijk in het oog kunnen worden gehouden, blijkt ook dat kinderen vaker brandwonden oplopen omdat ze gemakkelijk bij ovens, bakplaten en warme vloeistoffen kunnen.

Vaak wordt uiteindelijk gekozen voor een halfopen keuken. De keuken is dan niet volledig afgesloten van de woonruimte, maar een bar vormt toch een zekere scheidingslijn. Zeker voor het ontvangen van gasten is dit een uitstekende optie.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven