Soorten keuken werkbladen

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Soorten keuken werkbladen

Zoals er een heleboel soorten keukens zijn, zijn er een heleboel soorten keuken werkbladen. Er zijn verschillen op het gebied van vorm, grootte, dikte, ... maar ook een groot aantal mogelijke materialen waaruit het keuken werkblad vervaardigd kan worden. Bovendien is het keuken werkblad het meest intensief gebruikte onderdeel in de keuken en is het dus van het grootste belang dat hier de juiste keuze wordt gemaakt.

De juiste keuze over welk soort werkblad men wilt aanschaffen, heeft in de eerste plaats met kwaliteit te maken. Enkele eisen hiervoor zijn het gemak waarmee het keuken werkblad gereinigd kan worden, hittebestendigheid, krasvastheid en slijtvastheid. Daarnaast is het juiste soort keuken werkblad er ééntje dat past binnen de rest van de keuken én binnen het gestelde budget.

Als laatste is het gebruikte materiaal een belangrijke factor. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en bijgevolg ook andere voor- en nadelen. Het gewicht van deze voor- of nadelen is afhankelijk van persoon tot persoon. Wie het niet te duur wil zoeken, kan kiezen voor werkbladen in kunststof, wil je liever een natuurlijke uitstraling, dan geniet hout de voorkeur of granietsteen. Een combinatie van kunsstof en mineralen wordt teruggevonden in composiet, een ander ‘gemengd’ materiaal is terrazzo, wie tenslotte voor strak en modern wil gaan, zal zijn gading zeker vinden tussen de stalen keuken werkbladen. Er is voor ieder wat wils.

Categorie: Keuken

Verwante artikelen
De keuken als leefruimte
De keuken als leefruimte
Hoe maak je een kleine keuken groter?
Hoe maak je een kleine keuken groter?
Kunst en ambachtelijke keuken stijl
Kunst en ambachtelijke keuken stijl
Frigo's en diepvriezers: ga voor energiezuinig!
Frigo's en diepvriezers: ga voor energiezuinig!

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten