Soorten spoelbakken

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Soorten spoelbakken

Een groot deel van het uitzicht van onze keuken wordt bepaald door de spoelbak die we kiezen. Het gamma is enorm uitgebreid en er moet een keuze gemaakt worden op gebied van grootte, materialen, kranen en soort spoelbak. Binnen de spoelbakken kunnen we een onderscheidt maken tussen twee soorten. Een eerste soort is de inbouwspoelbak. Deze spoelbak heeft randen die perfect aansluiten op de rand van het werkblad waarin ze geplaatst is. De andere soort spoelbak is de opbouwspoelbak. Hierbij wordt de spoelbak in het werkblad geplaatst waarbij de randen van de spoelbak over het werkblad komen. De spoelbak geeft dus de indruk met zijn randen op het werkblad te rusten.

Op gebied van materialen kunnen we een keuze maken tussen roestvrij staal, keramiek en kunststof. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen, maar de keuze zal voornamelijk bepaald worden door het uitzicht en de stijl van de keuken. Een spoelbak uit roestvrij staal is duurzaam, hygiënisch, watervast en hittebestendig. Er is echter wel een risico op roestvorming. Een spoelbak uit keramiek heeft als voordeel dat ze in tal van kleuren bestaan en vrij krasbestendig is, maar ze is wel beduidend gevoeliger voor beschadigingen doordat de glazuurlaag kan afbreken. Een spoelbak in kunststof tenslotte is hygiënisch, breukvast, licht, goedkoop, krasbestendig en stootvast en in tal van kleuren verkrijgbaar, maar niet altijd bestand tegen kleurstoffen.

Categorie: Keuken

Verwante artikelen
Keukenwerkblad
Keukenwerkblad
Dampkap met afzuiging: kies de juiste
Dampkap met afzuiging: kies de juiste
Soorten keuken werkbladen
Soorten keuken werkbladen
Natuursteen onderhouden
Natuursteen onderhouden

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten