Tips voor het aankopen van eetkamerstoelen

Is je eetkamer aan verandering toe en ben je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen? Lees dan hier waar je op moet letten bij de aankoop van nieuwe stoelen.

  • De meest belangrijke tip is uiteraard dat je eetkamerstoelen bij je tafel moeten passen. Je kan dus ofwel tafel en stoelen samen aanschaffen bij dezelfde meubelzaak of ergens anders bijpassende stoelen zoeken. Als je houten stoelen kiest, let er dan op dat je tafel van dezelfde houtsoort is gemaakt.
  • Probeer de eetkamerstoelen op voorhand uit. Zet je in de winkel even neer in de stoel en voel of die wel comfortabel zit. Er is niets vervelender dan een avond op een oncomfortabele stoel te moeten doorbrengen.
  • Zorg ervoor dat je stoelen minimaal 67 cm hoog zijn. Dit is nodig zodat je de benen onder de tafel kan schuiven. Zorg er dus ofwel voor dat je tafel hoog genoeg is of dat je stoelen laag genoeg zijn. Als je kiest voor eetkamerstoelen met zijleuning, ga dan na of je stoel nog tot aan de rugleuning onder tafel kan worden geschoven.
  • Sommige mensen opteren voor allerlei verschillende eetkamerstoelen. Dit kan uiteraard ook. Zorg er gewoon voor dat de kleuren en materialen niet te uiteenlopend zijn. Anders riskeer je je interieur nogal chaotisch te maken.
  • Kies materialen die gemakkelijk te poetsen zijn. Je kiest ook best geen al te lichte stoffen, want bij het eten is de kans op vlekken zeer groot.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven