Voor en nadelen van een granieten keukenblad

Zo, u bent van plan een granieten keukenblad te installeren. U ziet al voor u hoe glad en sjiek uw nieuwe keuken eruit zal zien nadat u uw gloednieuwe graniet geïnstalleerd heeft. Uw eerste diner is als gepland voor de vrijdag na de installatie. Wel, voor u naar de supermarkt trekt op zoek naar wijn en brie voor uw feestje, zijn er hier enkele voor en nadelen die u moet bekijken voor u uw eerste stap neemt. In dit artikel zal u meer leren over de voordelen en de nadelen van graniet op gebied van duurzaamheid, onderhoud en esthetiek.

Eerst bekijken we de duurzaamheids factor. Dit is zeker een pluspunt bij graniet. Graniet wint met gemak van alle andere materialen op gebied van sterkte. Graniet komt op de tweede plaatst na diamand in termen van hardheid. Dat wil zeggen dat heel weinig er toe in staat is om krassen te op uw granieten keuken blad. U kan zonder problemen tomaten snijden, ajuinen, wortels of wat u ook maar wilt zonder dat u uw harde keukenblad zult beschadigen. Noch het scherpste mes, noch de heetste pan zal u keukenblad krassen of verbranden.

Vervolgens het onderhoud van het keukenblad, voor sommige de belangrijkste factor. Ik ben er zeker van dat u denkt, hoe zal ik zorgen dat mijn graniet in uitstekende staat blijft? Welke materialen kan ik veilig gebruiken op het graniet? Wees gerust, het kuisen van het keukenblad zal simpel zijn en met een doek en zeep heeft u hiervoor meer dan genoeg. De meeste vlekken zullen met een warm doek en milde detergent direct verdwijnen. Dit is zeker een pluspunt wanneer je graniet met hout vergelijkt, op hout kunnen er zo gemakkelijk plekken achter blijven. De graniet moet wel 2 keer per jaar een nieuwe laag krijgen, zo blijft hij er nieuw uitzien.

Tot slot het moment waarop jullie allemaal gewacht hebben… de esthetiek van uw granieten keukentafel. Graniet heeft hier een klein minpunt. Het leuke aan een granieten uitzicht is dat u nooit 2 dezelfde keukenbladen zal zien. Elk stuk graniet is uniek en heeft zijn eigen persoonlijkheid. Natuurlijk is het voordeel hiervan dat uw graniet verschillend is van alle andere granieten keukenbladen en echte unieke stijl. Maar het kleur van uw graniet is beperkt in de kleuren zoals het gevonden word in de natuur, om die reden heeft graniet niet de keuze mogelijkheden die marmer en laminaat wel hebben. Als u van plan bent om u w keuken te herinrichten, denk dan aan de kleuren die zullen werken met die granieten keukenblad. Zullen ze samen gaan met het keukenblad…

Algemeen gezien is graniet een fantastische keuze voor uw keuken. In de voorbije 10 jaar is het het meest populaire materiaal geworden voor keukenbladen. Eén van de bekende nadelen van graniet die hier niet besproken werd is de prijs van graniet. Door zijn uitzicht, en duurzaamheid, is dit in de meeste gevallen de duurste keuze. Hoe dan ook, als u van plan bent een hele poos in uw huis te blijven dan is dit zeker zijn prijs waard.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven