Behangpapier verwijderen in 5 stappen

Behangpapier verwijderen is geen sinecure. Als u het niet goed aanpakt, wordt het al snel een slordige boel. Lees hier welke stappen u moet volgen om behangpapier op een vlotte en succesvolle manier te verwijderen:

  • Maak het behangpapier eerst goed nat met een mengeling van water en detergent. Zo weekt u het behangpapier. Dit kan u doen met een eenvoudige spons of met een spuiter.
  • Laat dit een tiental minuten intrekken. Het kan handig zijn om een zogenaamde behangperforator te gebruiken. Hiermee kunt u kleine gaatjes in het papier prikken, waardoor het water en het detergent achter het papier kan lopen. Zo weekt het papier nog beter en kan u het nadien gemakkelijker verwijderen.
  • Hierna is het tijd om het papier te verwijderen. Dit doet u met een plamuurmes. U krabt het papier als het ware van de muur.
  • Eens u alles heeft verwijderd, maakt u de muur nog eens nat, zodat alle achtergebleven lijmresten ook verwijderd kunnen worden. Een andere manier om dit te doen is de muur laten opdrogen en achteraf afschuren met schuurpapier.
  • Maak de muur in een volgende stap ook klaar voor het volgende behangpapier. Met het plamuurmes heeft u namelijk kleine gaatjes of kloofjes gemaakt in het pleisterwerk. Deze moeten zeker opgevuld worden, want anders wordt ook het behangen weer een helse karwei.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven