Hoe buizen te plooien.

Buizen plooien kan je op verschillende manieren. De manier die je kiest is afhankelijk van je kennis, het materiaal van de buis en je persoonlijke voorkeur. Buizen komen voor in twee materialen, metaal of kunststof. Het voordeel van kunststof buizen is dat ze geen kalkaanslag krijgen en geen corrosie. Een nadeel is dat ze extra ondersteund moeten worden omdat je anders het risico loopt dat ze gaan doorbuigen. Metalen buizen zijn meestal vervaardigd uit koper. Dit materiaal is goed bestand tegen corrosie en zal niet gaan doorbuigen, maar er bestaat wel meer risico op kalkaanslag.

Om buizen te plooien kan je kiezen voor een plooiveer. Deze manier is zowel geschikt voor kunststof buizen als metalen buizen met een kleine diameter. De plooiveer wordt in de buis geschoven op de plaats waar ze geplooid dient te worden. Daarna wordt de buis gebogen met behulp van ons lichaam. Een metalen buis wordt gebogen op je knie, een kunststof buis buig je op borsthoogte.

Een andere veelgebruikte manier om buizen te plooien is door gebruik te maken van een plooitang. Hierbij plaats je de buis in de geleider van de plooitang en buig je ze door de handvaten naar elkaar toe te trekken. Deze manier is vooral geschikt voor buizen met een grotere diameter. Om het plooien wat makkelijker te maken, kan je koperen buizen opwarmen vooraleer ze te buigen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven