Kalkverf

Kalkverf is een milieuvriendelijke verfsoort die zeer goed past bij een landelijke woning. Door de natuurlijke eigenschappen van kalkverven zijn ze in sommige landen verplicht om kalk verf te gebruiken bij het schilderen van hun huis.

Kalkverf is een zeer goede deklaag waar vroeger alle huizen mee geschilderd werden. Het is een duurzame manier van verven want klak verf laat je muur ademen. De verflaag sluit de muur niet volledig af van de lucht, in tegenstelling tot latex en vinyl verven die wel een dicht laagje verf op de muur leggen.

Wanneer je je muur met kalk verf hebt beschilderd, dan al die zacht aanvoelen en een matte uitstraling hebben. Zorg er bij de keuze van je kalkverf voor dat je een goed merk neemt, anders heb je kans dat de kalkverf kleur af geeft wanneer je erover wrijft. Kalkverf zal na verloop van tijd iets gaan verkleuren, het kleur zal warmer en zachter worden.

Je kan verschillende kalkverven kopen voor binnen en buiten, let wel op dat je voor kalkverf vaak een zuigende ondergrond moet hebben zodanig dat de kalkverf goed op de stenen blijft hangen.

Wanneer je van plan bent om je kalkverf buiten te gebruiken, dan moet je weten dat kalk verf een vochtabsorberende verf is die sneller vuil zal opnemen dan andere verven, na verloop van tijd zal het in de buitenlucht toch altijd een beetje krijten. Wanneer je later de geschilderde muur opnieuw wil schilderen, dan kan je de kalverf alleen overschilderen met kalkverf.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven