Vochtmeter, zei u?

Haal vandaag nog een vochtmeter of hygrometer in huis

Vocht in huis, een probleem dat iedereen als de pest probeert te vermijden. Volgens Volksgezondheid heeft maar liefst 1/5 van de Belgische gezinnen vochtproblemen. U kan vocht deels vermijden door goed te verluchten of door bijvoorbeeld uw muren te laten injecteren tegen opstijgend vocht.
Maar hoe kan u weten wanneer de vochtigheid hoogtij viert? Dat vertelt de vochtigheidsmeter of hygrometer u.

Wat kan een vochtmeter nog meer?

Een vochtmeter is een apparaatje waarmee je de relatieve vochtigheid van een materiaal kan meten. Vochtmeters kunnen ook gebruikt worden om de vochtigheid van de lucht te meten, hier spreekt men dan over een hygrometer.

In de bouw zie je voor professioneel gebruik meestal de digitale vochtmeter, deze heeft een grote nauwkeurigheid en geeft je al binnen enkele seconden de vochtigheid van het materiaal. Deze professionele vochtmeters worden vaak door architecten, schilders, verzekeringskantoren, stukadoors… ingezet.

Het is mogelijk om met een vochtmeter de vochtigheid van verschillende materialen te meten. De meest gebruikte zijn de vochtmeter voor de muur, en de vochtmeter voor hout. Sommige vochtmeters tonen zelfs de temperatuur in vaste materialen, stortgoed, vloeistoffen, voedingsmiddelen en gassen. En alsof dat nog niet genoeg is, kan zo’n vochtmeter ook de luchtsnelheid meten.

Kies een voor een digitale hygrometer

Professionelen zoals architecten, schilders, parketleggers, enz. zal u meestal zien verschijnen met een digitale hygrometer. In tegenstelling tot een analoge hygrometer, verlopen de meetresultaten van een digitale hygrometer niet. Bovendien geeft zo’n meter heel nauwkeurige resultaten.
Stel, u wil parket of laminaat in uw woonruimte plaatsen. Dan moet u eerst weten of de ondergrond wel droog genoeg is. U wil tenslotte niet de hele boel moeten uitbreken omdat de planken vervormen. Wat heeft u dan nodig? Inderdaad, een vochtmeter of hygrometer.

Op www.vocht-tips.be staat een artikel over vochtmeters voor professioneel gebruik.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven