Zelf beton maken

Bent u van plan om zelf beton te maken? Het kan! Lees hier alvast hoe u het best doet en waarmee u beter rekening houdt. Het is ten eerste van primordiaal belang dat u de juiste mengeling gebruikt voor de toepassing. Als u het beton wil gebruiken in een toepassing die bijzondere eisen stelt aan het beton, dan heeft u ook een bijzondere mengeling nodig. Laat u hierover zeker goed informeren.

De eenvoudigste betonsoort wordt gemaakt op basis van zand, grind, cement en water. Eerst worden grind en zand droog gemengd. Het kan handig zijn om hiervoor een betonmenger te huren. Vervolgens wordt het cement toegevoegd en als laatste gaat ook het water in de mengeling. De hoeveelheid water moet net goed zijn, anders kan de stevigheid van het beton tegenvallen. Zorg ervoor dat het beton goed gemengd wordt, zodat het resultaat homogeen is. Als dat niet gebeurt, kunnen er klonters ontstaan in het beton.

Nog enkele handige tips:

  • Bewaar het cement droog en van de grond. Zo vermijd u klontervorming door vocht.
  • De normale verhoudingen voor een m³ beton (in kg) zijn: water: 1,5, cement: 3, zand: 6, grind: 13.
  • Dek zand en grind af met een zeil om vervuiling te voorkomen.
  • Laat u ook voldoende inlichten over het leggen van de nodige wapening en de manier waarop beton het best gestort wordt.
Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven