Gevelrenovatie: soms een luxe, soms een noodzaak

Het reinigen van gevels kan op verschillende manieren gebeuren:

– De eenvoudigste manier van gevelrenovatie is het overschilderen van het gevelvlak. Het nadeel is dat men na bepaalde tijd opnieuw zal moeten schilderen en indien u over een mooie gevel beschikt zou het spijtig zijn deze te bedekken met een verflaag.

– Een andere mogelijkheid van gevelrenovatie is de chemische gevelreiniging. Hier wordt door het aanbrengen van een zuur of base (afhankelijk van het oppervlak) het vuil opgelost en nadien onder hoge druk en met warm water alles afgespoten.

– Nog een manier van gevelrenovatie is hogedrukstralen. Dit betekent dat men het te reinigen oppervlak door middel van een hogedrukstraal (water, zand of een mengeling) gaat reinigen. (meestal 80-300 bar) Ook het zogenaamde Thorbosysteem is een hogedrukstraal methode voor gevelreiniging.

Het Nevelstraalsysteem is nog een reinigingsmethode bij gevelrenovatie. Hier maakt men gebruik van lage druk ( 0.5 tot 8 bar) en aangepaste straalmiddelen. Dit is zowat de meest moderne manier om een gevel te renoveren en is de laatste jaren aan zijn opmars begonnen. Misschien wel iets voor u wanneer u uw gevel wil laten renoveren.

Een mooie gevel is tenslotte het visitekaartje van uw woning.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven