Gipsvezelplaten

Gaan voor gipsvezelplaten is gaan voor een duurzame en lange termijn oplossing. Op het eerste gezicht kan u deze platen bijna niet onderscheiden van de bekendere gipskartonplaten (gyproc). Ze bestaan uit gips, water en cellulosevezels van gerecycleerd papier. Ze dienen als iets duurder, maar kwalitatiever en hoogwaardiger alternatief voor uw woning.

Een eerste ecologisch aspect zit ‘m dus in de materialen: deze platen zijn ofwel natuurproducten, ofwel zijn ze gerecycleerd. Maar het gaat verder. Een ander belangrijk ecologisch voordeel richt zich op uw portemonnee: de platen hebben een erg hoge isolatiewaarde. Op lange termijn is het dus heel verstandig om voor dit vrij nieuw bouwmateriaal te kiezen.

De plaatsing is eenvoudig: op dezelfde manier als gyproc. De platen zijn weliswaar iets steviger, en uw opties zijn ook uitgebreider: u kan gipsvezelplaten gebruiken voor plafonds, wanden, voorzetwanden, droge vloeren enz. Bovendien zijn deze platen ook brandwerend.

Als eventueel ‘nadeel’ kunnen we het prijskaartje vermelden. Ze zijn duurder dan gyproc, maar hou dus zeker dat isolerende (dus duurzame) element in het achterhoofd. Neem zeker een kijkje bij de leveranciers, want dit toekomstgericht materiaal is nog niet overal verkrijgbaar. Vakmanschap is dus aangewezen.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven