Soorten plafondbekleding

Reageren op dit artikel | Reacties (0)
Soorten plafondbekleding

Er zijn verschillende materialen die dienst kunnen doen als plafondbekleding en die ieder hun eigen voordelen hebben. Wanneer u plafondbekleding kiest, kan u rekening houden met de eigenschappen van de materialen, maar minstens even belangrijk is het uitzicht ervan. Uiteindelijk wilt u een plafond dat past bij uw eigen smaak en bij de rest van uw interieur.

Een mogelijke keuze is een plafond in hout. Het voordeel van hout is dat het een warm en natuurlijk product is. Het geeft een huiselijke sfeer die het gezellig maakt om thuis te komen. Daarnaast laat het veel verschillende afwerkingen toe zoals schilderen, met veel ingegroefde krullen en tekeningen of juist heel strak en er zijn heel wat verschillende houtsoorten en kleuren op de markt. Hout warmt bovendien traag op en koelt langzaam af. In de zomer warmt het huis dus traag op en blijft lekker koel, in de winter geeft het zijn warmte traag af zodat er niet gedurig verwarmt dient te worden. Daarnaast biedt hout een prachtige akoestiek en zorgt het ervoor dat de luchtvochtigheid stabiel blijft.

Een andere optie is een plafond in kunststof. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk te plaatsen en onderhouden is en bovendien budgetvriendelijk. Daarnaast is het waterbestendig en hygiënisch doordat er geen schimmel op kan vormen.

Als derde optie kunt u kiezen voor een gyproc plafond. Ook dit materiaal is licht, snel te plaatsen en kent een vlakke afwerking.


Verwante artikelen
Behangpapier aan de muur
Behangpapier aan de muur
Wandtegels om duimen en vingers bij af te likken
Wandtegels om duimen en vingers bij af te likken
Gipsvezelplaten
Gipsvezelplaten
Vliesbehang: trendy en gebruiksvriendelijk
Vliesbehang: trendy en gebruiksvriendelijk

Reacties (0)
Geen reacties
Voeg uw reactie toe

Reacties op artikelen op deze site zijn welkom.
Uw reactie wordt onverkort, direct weergegeven onder het artikel, onder voorwaarde dat er geen sprake is van onbehoorlijk taalgebruik. De redactie behoudt zich het recht voor, in geval van kwetsende uitingen of ander misbruik, reacties aan te passen dan wel geheel te verwijderen.Naam:
Email:
Het validatie veld mag u niet invullen. Dit veld dient om automatische spam robots tegen te houden.
Validatie 
Bericht:
sluiten