Steenstrips: robuuste muren in een handomdraai

Steenstrips zijn een manier om de muren van woningen, tuinhuizen en andere gebouwen te decoreren of renoveren. Dunne laagjes steen of namaaksteen worden op een bestaande muur gekleefd om een bepaalde indruk te wekken of sfeer te creëren. Dunne scheidingswanden kan u bijvoorbeeld snel en gemakkelijk omvormen tot muren die er robuust uitzien. Of een houten tuinhuisje kan er in een handomdraai uitzien als een klein bakstenen huisje.

Steenstrips worden gefabriceerd in verschillende materialen, vormen en maten. Sommige steenstrips zijn echt van baksteen gemaakt, maar ook imitatienatuursteen uit kunststof, gips of beton behoort tot de mogelijkheden. Het bevestigen van steenstrips is eenvoudig. De strips kunnen immers gewoon met lijm worden aangebracht. Het is dan ook niet toevallig dat steenstrips erg populair zijn bij klussers en doe-het-zelvers.

Bij het aanbrengen van de strips moet wel met enkele zaken rekening worden gehouden. De muur waarop u werkt moet immers eerst goed gereinigd worden zodat deze mos- en stofvrij is. Schrob de muur dus af met een borstel en ga pas aan de slag als de muur terug droog is. Daarna wordt best een grondlaag aangebracht. Dankzij deze primer blijven de strips immers beter kleven. Zorg ook voor de nodige maatprofielen, zodat u precies te werk kunt gaan. En vergeet nadien de voegen niet af te werken als dat nodig zou blijken te zijn.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven