Vliesbehang: trendy en gebruiksvriendelijk

Heeft u niet meteen een idee wat vliesbehang eigenlijk is? Vliesbehang is behangpapier gemaakt op basis van vinyl. Daardoor is het een pak steviger dan “normaal” behangpapier. Doordat het iets dikker is, kan er een motief in verwerkt worden, waardoor het dus ook meer creatieve mogelijkheden voor uw interieur biedt. Er zijn allerlei kleuren en stijlen mogelijk, van modern trendy behangpapier tot eerder klassieke uitvoeringen.

Vliesbehang heeft nog een ander voordeel. Het is namelijk veel gemakkelijker aan te brengen. Omdat het behang dikker is, is het ook eenvoudiger te hanteren. U hoeft dus niet langer te knoeien met behangpapier dat samenplooit of aan elkaar kleeft, totdat er een rommelige troep van lijm en papier overblijft. Voor het aanbrengen van vliesbehang mag u de lijm rechtstreeks aanbrengen aan de muur en uitstrijken. Vervolgens rolt u het vliesbehang af, nog even afsnijden en klaar is kees. Geen geknoei met behangtafels meer, maar een snelle en eenvoudige klus. Voor elke doe-het-zelver is dit normaalgezien een koud kunstje.

Bij heel wat doe-het-zelfzaken vindt u trouwens speciale lijm voor vliesbehang. Dit soort behang is iets dikker en daardoor dus ook iets zwaarder. Daardoor worden er hogere eisen gesteld aan de lijm. Laat u hier dus zeker over informeren en zorg dat u met de juiste lijm aan de slag gaat.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven