Premie bij domotica installatie

Een domotica installatie is voor de Vlaamse overheid een energiebesparende techniek. Daardoor hebben ze domotica premies ingevoerd die distributie netbeheerders de mogelijkheid geven om een premie uit te keren voor een domotica installatie.

Isolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen en condensatieketels worden bij deze aangevuld door de domotica installatie als premie trekkende en energiebesparende maatregel.

En jawel hoor een domotica installatie kan inderdaad je energie verbruik gaan verminderen. Zo bespaar je met een degelijke domotica installatie al snel 15% op je verwarming en 10% op het elektriciteitsverbruik van je verlichting.

De domotica premie die je kan krijgen is €150 wanneer het om een renovatie gaat, en €100 bij nieuwbouw. Omdat je recht zou hebben op deze premie moet je installatie wel aan een aantal zaken voldoen. Zo moet er een alles-uit toets op staan. Met deze knop kan je in 1 keer al de verlichting in je huis uitschakelen, zeer handig wanneer je het huis verlaat om geen nutteloos energieverbruik te hebben. Het moet mogelijk zijn om verschillende zones los van elkaar te verwarmen. Het moet tevens mogelijk zijn om de verwarming temperatuur op 3 verschillende niveaus in te stellen, een dag , nacht en stand-by stand.

Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat de installatie door een installateur die een kwaliteitslabel domotica heeft, zo ben je zeker dat je recht hebt op je domotica premie.

Door het invoeren van deze REG-premie (rationeel energiegebruik) voor domotica installaties, is het een zeer grote stap vooruit, want er komt nu een duidelijk signaal vanuit de overheid dat domotie installeren als een grote meerwaarde wordt beschouwd voor ons en onze wereld.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven