Een nieuwe riolering voor uw afvalwater

Een nieuwe riolering. U staat er wellicht niet bij stil, maar ook de riolering van uw woning kan aan vernieuwing toe zijn. Bent u van plan een huis te kopen, check dan ook bij de verkoper hoe het met de riolering is gesteld. Hierdoor kunt u op langere termijn misschien wel kosten besparen. U bent maar beter voorbereid.

De riolering is bedoeld om huishoudelijk afvalwater op te vangen. Een interessante methode om buiten de riolering te renoveren is de zogenaamde kousmethode. Hierbij wordt een kous, of polyester naaldvilt, in de oude riolering aangebracht. Door waterdruk wordt de kous binnenstebuiten gekeerd en ontrold in de bestaande riolering.

Bij de volgende stap wordt het water in de kous verwarmd. Hierdoor ontstaat er een thermische reactie waardoor de hars, waarmee de kous is behandeld, verhard. Wanneer dit proces gedaan is, is er een nieuwe buis ontstaan in uw oude rioleringsbuis. Handig toch!

Ga voor een nieuwe riolering om advies bij een vakman. Probeer dit niet zelf, het is een delicaat werk. Een specialist die hiermee dagelijks bezig is, helpt u hierbij graag verder.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven