Flexibele waterleidingen: voor elke waterleiding een flexibel alternatief

Waterleidingen leggen kan een moeilijke en tijdrovende bezigheid zijn. Met flexibele waterleidingen gaat het echter al heel wat makkelijker. Deze leidingen kunnen immers makkelijker ingebouwd worden, aangezien bochten en smalle ruimtes geen probleem meer vormen. Dit in tegenstelling tot onbuigzame koperen leidingen.

Een waterleiding die flexibel is, wordt in de meeste gevallen vervaardigd in kunststof met een dun laagje metaal. Daardoor is er minder sprake van corrosie of wrijvingsverlies. Flexibele waterleidingen zijn ook energiezuiniger: door de sterke isolerende waarden van kunststof verliest warm water minder temperatuur, wat op termijn een flinke besparing oplevert. En natuurlijk is het ook een pak ecologischer. Dat betekent echter niet dat om het even welke kunststof buis geschikt is voor flexibele waterleidingen. Voor elke waterleiding bestaat er een bepaald flexibel alternatief.

Onder ‘waterleidingen’ kunnen we immers heel wat verschillende toepassingen verstaan. Waterleidingen voor gekoeld water, leidingen voor centrale verwarming, leidingen voor tapwater, leidingen waar water met chemicaliën doorstroomt, enz. Het is dus zeker aangeraden om een specialist te raadplegen alvorens de waterleiding te leggen. Het installeren van een flexibele waterleiding is in principe relatief eenvoudig, maar alles staat of valt met de keuze voor het juiste materiaal.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven