Regenwaterput

Wát een regenwaterput (of hemelwaterput) precies is, weet u natuurlijk al. Het water van het dak wordt gefilterd en verzameld in een put. Daarmee doet u heel wat voordeel: het toilet spoelen, wassen enz.

Maar wist u ook dat u tegenwoordig een subsidie krijgt bij het plaatsen van zo’n regenwaterput? Dat kan zowel bij nieuwbouw als renovatie. Informeer u bij uw gemeente voor zo’n premie. Er zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden: u moet zeker één toilet of wasmachine op de put aansluiten, de inhoud moet ten minste 3000 liter bedragen, en nog enkele voorwaarden.

Sinds 2005 bent u overigens verplicht, bij nieuwbouw en renovatie, om gebouwen met een horizontale dakoppervlakte van meer dan 75 m² te voorzien van zo’n put. Maar maak u geen zorgen: de kosten hebt u vrij snel terugverdiend. Wist u dat u voor meer dan de helft van het nodige water (in een modaal gezin) niet eens drinkbaar leidingwater nodig hebt?

Kijk eens rond bij verschillende firma’s. Vaak is er een garantie op waterdichtheid mogelijk. De put wordt best op een laag stabilisé aangebracht. De plaatsing laat u best over aan de leverancier. Die is namelijk niet zo eenvoudig. Informeer u dus goed en laat het zeker niet na om offertes te vragen en prijzen te vergelijken.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven