Water- en energiebesparende kranen

Bij de woorden ‘energie besparen’ denkt iedereen vrijwel automatisch aan isoleren, zelf energie opwekken (vb. zonne-energie) of dubbele beglazing. Maar wist u dat u ook energie kan besparen dankzij water- en energiebesparende kranen? U bespaart niet alleen energie, maar ook – uiteraard –water én kosten.

Water- en energiebesparende kranen zijn eigenlijk gewone kranen, maar dan uitgerust met een zgn. doorstroombegrenzer. Ze verlagen efficiënt het debiet van de kraan, zonder dat u daar heel veel van merkt. Een douche nemen, groenten wassen of zelfs bij de afwas: even comfortabel, maar stukken voordeliger voor uw budget en voor de natuur.

Er zijn grofweg twee types van dit soort kranen. Kranen met een mousserende filter zijn de eenvoudigste soort. Het debiet is lager, maar u hebt toch de indruk dat een volle straal uit de kraan komt. Het grote nadeel: als u snel veel water nodig hebt (vb een emmer vullen), kan u lang bezig zijn. Daarom kan u beter opteren voor kranen met twee standen: een spaarstand en een comfortstand. Zo’n kraan spaart in de comfortstand soms, naast water, ook energie: alleen op de comfortstand is het mogelijk om warm water te tappen. Er zijn veel soorten van deze water- en energiebesparende kranen, dus informeer u goed voor u beslissingen neemt.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven