De kinderkamer kleuren

Karmijn, fushia, kaneelgeel, bordeaux,… de kleuren om muren en plafonds te schilderen lijken oneindig! En dit vergemakkelijkt je keuze bij het kiezen van de kinderkamer kleuren zeker niet. Welke kleur moet je nu kiezen voor de kinderkamer? Om je te helpen hebben we enkele tips verzameld…

Eerst en vooral moet je je goed bewust zijn dat het vooral een kwestie is van licht (en minder van de kleur). Het is dus primordiaal om de lichtinval van de kinderkamer goed te observeren: vanwaar komt ze precies? Schijnt ze op deze muur daar? Dan wordt deze in een kleur geschilderd.

Schilder enkel de belichte muur. Laat de andere zijmuren in het wit. In elk geval zal de gekleurde muur afstralen op de witte muur, naargelang de wisselende lichtinval van de dag.

Welke kleuren?

Nadat je muur gekozen hebt, hoef je enkel nog de juiste kleur voor de kinderkamer te kiezen! Wapen je hiervoor met zo’n kleurenboek die je kan krijgen in alle gespecialiseerde verf- en knutselwinkels. Aarzel niet om je lievelingskleuren tegen de muur te plakken, zodat jij en je kind een beter idee krijgen hoe het kleur evolueert naargelang de lichtinval.

Groen creëert rust en werkt verfrissend, en is dus zeker een ideaal kleur voor in de kinderkamer. Tenzij je in je eigen kamer wil kiezen voor het kleur van de passie, dan opteer je beter voor rood of oranje. Maar welk kleur kiezen voor je kind?

Ook op je kind heeft kleur een grote invloed! Maak dus redelijke keuzes en schilder dus de kinderkamer niet helemaal in het groen! Het is goed om een gedurfde keuze te willen maken, maar op voorwaarde dat ze tot haar recht komt in je interieur. De juiste kleur maakt de kamer tot een gezellige en warme plek. Je kan ook heel wat sjablonen voor de kinderkamer vinden. Deze sjablonen brengen een extra detail in de kinderkamer en kunnen hem heel wat leuker maken. Je kan zelf een sjabloon maken en dit dan op de muren aanbrengen, eventueel kan je even op internet zoeken naar een sjabloon en je zal er zeker een paar vinden die je in je kinderkamer kan gebruiken.

Tenslotte kan het interessant zijn om te weten wanneer je het plafond schildert je niet meteen de kamer hiermee verkleint.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven