Hoe kan je een matras schoonmaken en onderhouden

We houden allemaal van onze slaap en vertrouwen dan ook op onze matras om een propere, gemakkelijke plaatst te hebben om ons dutje te doen. Wat gebeurt er als je matras vuil word?
Hoe voorkom je dat stofmijten en andere beestjes die allergische reacties kunnen ontwikkelen je rust gaan verstoren? Welk onderhoud heeft een matras nodig?

Om de zes maand je matras omdraaien
Om de slijtage van je matras overal hetzelfde te hebben, is het goed om je matras om de zes maand om te draaien. Je draait de matras om zodanig dat de bovenkant de onderkant word en het voeteinde aan het hoofdeinde komt te liggen. Als je een zeer grote matras hebt, dan kan het zijn dat dit een twee mans karweitje word.

Bedek de matras, om de matras te beschermen en de tijd tussen de schoonmaakbeurten te vergroten
Koop een goed overtrek voor je matras om het oppervlak van de matras te beschermen. Kies een wasbare overtrek die je gemakkelijk kunt verwijderen en vervangen. Er bestaan speciale overtrekken om mijten en andere beestjes te weren.

Maak de matras schoon zodanig dat het stof er vanaf is
Allerlei vies ongedierte hoopt zich op in je matras. Zelf degene onder ons die geen last hebben van allergieën kunnen de vuiligheid en het stof dat zich ophoopt in de matras opmerken. Stofzuig uw matras met de stofzuiger om deze terug schoon te maken. Als er iemand bij u thuis last heeft van allergieën, dan kan het zijn dat u frequenter de matras moet proper maken of verschillende matras overtrekken moet aankopen.

Er bestaat speciaal reinigingsmiddel voor matrassen
Voor het schoonmaken van uw matras kan u speciaal reinigingsmiddel gebruiken, lees best eerst de bijgesloten richtlijnen zorgvuldig na. Je kan eventueel ook een milde detergent mengen met water tot je zeepsop hebt. Gebruik een sponsje en breng het zeepsop enkel aan op plaatsen die vuil zijn. Met een spons die je in het warme hebt gestoken en uitgewrongen, kun je het zeepsop terug van de matras vegen. Zorg ervoor dat de matras volledig terug gedroogd is voor je er een overtrek over doet of je erop gaat slapen.

Tips voor het schoonmaken van uw matras
1. Zorg ervoor dat de vulling van de matras nooit nat word. Dus wanneer u een vuile plek uit uw matras wil krijgen, gebruik dan altijd zo weinig mogelijk water.
2. Als het buiten warm is, kan je en matras het snelste buiten laten drogen. Je kan ook een ventilator gebruiken om de matras sneller te laten drogen binnenshuis.

Wat je nodig hebt om bij het schoonmaken van een matras:
Stofzuiger, soms zit hier een speciaal stuk bij om op stoffen te stofzuigen.
reinigingsmiddel voor stoffen
Matras overtrek
Milde detergent
Spons
Ventilator

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven