Hoogslapers

Hoogslapers kunnen een oplossing bieden wanneer je slaapkamer niet erg ruim is, maar je kunt ze ook zetten omdat je ze gewoon leuk vindt. Net zoals bij gewone bedden bestaan er tal van modellen in diverse materialen. Bij hoogslapers is er zelf nog wat meer keuze doordat je ze vaak multifunctioneel zijn. Er zijn twee types hoogslapers. Een eerste type is het stapelbed. Dit is een hoogslaper in combinatie met een gewoon bed. Deze kunnen recht boven elkaar gemonteerd zijn, maar er zijn ook combinaties waarbij de twee bedden in combinatie een hoek vormen en maar voor een deel boven elkaar staan. Je kan ze vinden in hout, metaal, enzovoort en naast de klassieke bedden zijn er ook opstellingen waarbij het geheel een kasteel vormt of een boot. Wie zelf creatief is met hout, kan maken wat hij wilt. Bij dit soort hoogslaper kun je heel wat ruimte winnen in de kamer waar twee kinderen slapen en die toch beperkte afmetingen heeft. Belangrijk is om bij het bovenste bed een soort bed omranding te voorzien zodat de slaper van het bovenste bed niet naar beneden tuimelt. Wanneer je een stapelbed koopt, zal dit meestal standaard aanwezig zijn, maar wie zelf aan de slag gaat, zou dit uit het oog kunnen verliezen.

Een tweede type hoogslaper is de hoogslaper met een open ruimte onder.  Deze ruimte kan gebruikt worden voor een bureau, maar ook als speelruimte of opbergruimte. Bij een bureau bestaat weer de mogelijkheid om het bureau recht onder het bed te installeren, maar ook andere constructies waarbij het bureau haaks staat, zijn een optie. Ideaal bij kinderen die studeren en een kleine slaapkamer hebben. Bij de open ruimte dient de hoogslaper vooral om de oppervlakte waarop gespeeld kan worden te vergroten. Maar er kan ook gekozen worden om het onderste gedeelte in te kleden als kasteel, winkeltje, poppenkamer of welk creatief idee dan ook. De ruimte onder de hoogslaper kan ook voorzien worden van opbergruimte. Zo kan een hoogslaper volledig onderbouwd worden met kasten en schuiven. Wanneer de kamer verder te klein is om voldoende kastruimte te voorzien, is dit een ideale oplossing. Het mag duidelijk zijn dat hoogslapers tal van voordelen bieden in kleine ruimtes, maar dit is niet de enige reden om er eentje aan te schaffen.

Hoogslapers worden ook vaak aangekocht omdat ze gewoon leuk en gezellig zijn. Ook in grote ruimtes kunnen ze erg goed tot hun recht komen, zeker bij kleinere kinderen omdat ze zich lenen tot het creëren van tenten of kastelen, waar dat bij een gewoon bed wat moeilijker is.

Bij de aankoop van een hoogslaper zijn er enkele zaken waarop je kunt letten. Eerst en vooral is het handig om een hoogslaper te kopen die ook als gewoon bed gezet kan worden. Zo heb je de keuze wanneer je later bijvoorbeeld toch voor een gewoon bed wilt opteren en hoef je niet steeds een nieuw bed aan te schaffen. Daarnaast is het een groot voordeel wanneer er al een rand voorzien is bij de hoogslaper. Zo ben je zeker dat de rand er perfect op past en hoef je hem niet apart aan te kopen.  Ook de monteermogelijkheden zijn belangrijk. Zijn er verschillende opstellingen mogelijk bij de hoogslaper of is er één opstelling die verplicht aangehouden moet worden? Is er de mogelijkheid om de hoogslaper zowel met kastruimte, een tweede bed als open ruimte te gebruiken? Hoe meer opties hoe meer je aan de hoogslaper zult hebben.  Een laatste aandachtspunt is de grootte van het bed of de bedden. Kijk goed na of ook dit standaardmaten zijn zodat je er makkelijk geschikte matrassen voor kunt vinden.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven