Kurk in de slaapkamer: een absolute must!

Er zijn verschillende redenen waarom je zou opteren voor kurk in de slaapkamer. Eerst en vooral is kurk isolerend wanneer het om contactgeluiden gaat. Dit wil zeggen dat kurk op de slaapkamervloer op een verdieping een minimum aan geluiden zal doorlaten op de verdieping eronder. In tegenstelling tot het lawaai dat je krijgt bij vele andere vloermaterialen, blijft het dus stil op de benedenverdieping wanneer er boven mensen rondlopen. Dat mag dan niet het belangrijkste argument lijken bij de keuze van de vloerbekleding, maar wie ooit op een appartement met bovenburen gewoond heeft, weet hoe storend voetstappen kunnen zijn.

Daarnaast is kurk gewoon mooi in de slaapkamer. Kurk geeft een gevoel van warmte en geborgenheid en is bovendien aangenaam voor de huid. Er is ook geen enkele reden om de keuze voor kurk te beperken tot de vloer, ook muren kunnen perfect met kurk bezet worden. Hierbij krijg je het aangename uitzicht van kurk, het geluidsisolerende karakter en het gemak waarmee kurk geplaatst kan worden in combinatie. Bovendien zijn er een heleboel soorten kurk die perfect te overschilderen zijn, wil je dus een ander kleurtje dan het typische bruinbeige, dan is dat geen enkel probleem.

Ook voor jeugd- en kinderkamers is kurk een zeer goede keuze als muurbekleding. Tieners kunnen er naar hartenlust posters op vastprikken zonder de muur te beschadigen. Bij het verwijderen van de posters zal de kurk zich namelijk gewoon terug in zijn oorspronkelijke vorm zetten zodat er geen sporen van gaatjes te zien zijn. Optioneel kan een vezelbehang over de kurk gehangen worden zodat de hele muur als het ware een groot prikbord wordt. Tieners zullen dit zeker appreciëren.

Op de vloer is kurk zowel in de winter als in de zomer een zeer aangenaam materiaal. In de winter voelt de kurk warm en aangenaam aan zodat je gerust op blote voeten kan lopen zonder koude tenen te krijgen. In de zomer blijft de kurk fris genoeg om niet het gevoel te krijgen dat je voeten in brand staan. Dit komt doordat kurk traag warmte opneemt en ook traag weer afgeeft. Kurk is een warmte-isolerend materiaal en dat biedt niets dan voordelen.

Bovendien is kurk ook zeer makkelijk te onderhouden door zijn anti-statische karakter. Met wat water is de kurk in een mum van tijd gereinigd en door zijn structuur is niet elk vuiltje dadelijk een doorn in het oog. Doordat kurk trouwens perfect bestand is tegen water, is het naast de slaapkamer ook geschikt voor badkamers en saunaruimtes. Mocht de kurk na enkele jaren toch een versleten uitzicht krijgen, dan is het vervangen ervan eenvoudig zelf uit te voeren.

Ook niet onbelangrijk in deze tijden is het milieuvriendelijke karakter van kurk. Kurk is een natuurvriendelijk materiaal en volledig biologisch afbreekbaar. Kurk in huis is dus niet enkel goed voor de bewoners, maar ook voor het milieu.

Als laatste is het niet slecht even stil te staan bij de invloed van kurk op onze gezondheid. Door zijn structuur zal kurk geen massa’s stof bijhouden, wat alvast een grote plus is voor onze luchtwegen. Zijn aangename structuur is dan weer goed voor ons algemene gevoel van welbehagen. Zijn veerkracht zorgt ervoor dat onze gewrichten minimaal belast worden, een eigenschap die we bij het ouder worden zeker zullen toejuichen. Kortom, kurk is een praktisch, budgetvriendelijk, biologisch en mooi materiaal dat in elk type slaapkamer kan thuishoren. De ruime keuze aan kleuren en soorten, al dan niet te overschilderen, garanderen dat je altijd een kurk vindt, die perfect in dezelfde stijl is als de rest van het huis of de slaapkamer. En eens je kurk geprobeerd hebt, zul je niet snel geneigd zijn om nog terug te gaan naar een ander type vloeren.

Berichten gemaakt 389

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven